Gazdaság

1500 embert tesz utcára a Dunaferr

A korábbi tulajdonosi terveknek megfelelően az ISD Dunaferr Zrt. 1500-zal csökkenti a létszámot.

A vállalat menedzsmentje közleményben tudatta, hogy a bejelentést a tulajdonosok képviseletében Oleg Mkrtchan, az ISD Korporáció vezérigazgatója, az ISD Dunaferr Zrt. igazgatóságának tagja és Evgeny Potapov, az ISD Korporáció gazdasági vezérigazgató-helyettese tette múlt pénteki dunaújvárosi látogatásuk alkalmával.

A tulajdonosok költségoptimalizálási programja a munkavállalói létszám 1500 fős csökkenésével jár, ez magába foglalja a cégcsoport tagvállalatainak létszámcsökkentését és a kölcsönzött munkaerő számának optimalizálását is. A vezetés 2013. augusztus 15-ig elindítja ennek érdekében a szükséges hivatalos eljárást – írta az MTI.

A tulajdonosi döntés egyik fő oka, a versenytársakhoz képest alacsony működési hatékonyság. Az elmúlt két évben a cég kizárólag az anyavállalat finanszírozásának köszönhette fennmaradását, a felhalmozott tartozás azonban folyamatosan nő. A költségek csökkentését célzó intézkedési terv végrehajtása egy fenntartható vállalatot eredményez.

A tulajdonosok a  jövőben növelnék a vállalat hengerlési kapacitását, amely révén mintegy húszszázalékos kibocsátás-növekedésre lehet számítani. Ennek eredményeképpen a cég termékportfóliójában nő a magasabb hozzáadott értéket képviselő termékek aránya.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik