Gazdaság

Itt a benzinmutyi?

benzin (benzin, tankolás, )
benzin (benzin, tankolás, )

Ami biztos, októbertől színezni kell az üzemanyagot, ami így drágulhat.

Már-már fideszes benzinszőkítésről beszélnek a szocialista pártban. Egyik képviselőjük, Kovács Tibor ugyanis azt hirdette ma egy sajtótájékoztatón, hogy az üzemanyagok új jelölési rendszere nem más, csak egy újabb “Fidesz-mutyi”.

Ami biztos: október elsejétől egy speciális folyadékkal jelölik majd meg az üzemanyagokat a visszaélések csökkentése érdekében. A szocialisták számításai szerint literenként 4-5 forinttal drágulnak is az üzemanyagok, ráadásul – ahogy Kovács Tibor állítja, az üzemanyagok jelölése “15-20 milliárd forintos üzlet”, hiszen 4,5 milliárd liter üzemanyagot forgalmaznak Magyarországon, így a jelölő anyag literenkénti 4-5 forintos ára esetén is komoly bevételt jelenthet az anyagot forgalmazó cégnek.


Képünk illusztráció
Fotó: Kummer János

Kovács Tibor ismertette: a törvény felhatalmazta a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetséget (MSZKSZ) az új rendszer bevezetésének lebonyolítására, amely ki is írt egy pályázatot. A megbízást a Femgas Kft. nyerte el, amely Kovács Tibor szerint Nyerges Zsolthoz és Simicska Lajoshoz is köthető, vagyis az új jelölőrendszer egy újabb “Fidesz-mutyi”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik