Gazdaság

A magyarok imádják Párizst és New Yorkot

párizs, diadalív (párizs, )
párizs, diadalív (párizs, )

A külföldre utazók egy repülőjegy-foglalással foglalkozó portál adatai szerint idén Párizsba és New Yorkba váltottak a legtöbben jegyet.

A Pelikan.hu repülőjegy-foglaló portál eladási listájának élén Párizs áll, majd ezt követi Róma, New York és Bangkok. A Párizs iránti kereslet tehát nem csökkent, annak ellenére sem, hogy az oda szóló repülőjegyek ára átlagban 20 százalékkal nőtt. Megjegyzik azonban, hogy aki nem ragaszkodik a Charles de Gaulle repülőtérhez (Párizs legnagyobb reptere), az a 42 kilométerre fekvő Orly reptérre az átlagárnál jóval olcsóbban utazhat.


Fotó: AFP

Kimutatásuk szerint Róma az idei év egyik nagy slágere. Az elmúlt hónapokban 86 százalékkal több ide szóló repülőjegyet adtak el, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Ez persze köszönhető az új fapados járatoknak is.

Úgy látják egyébként, hogy a magyar utazók egyre nagyobb arányban részesítik előnyben a fapados légitársaságokat. Annak ellenére is, hogy a meghirdetett ár csak a kézipoggyászt tartalmazza és a gépen csak pénzért lehet ételt kapni (szendvicset, chipset és hasonlókat).

Tavaly New York még az eladási lista élén állt, idén csak harmadik lett. Ebben nagy szerepet játszik az is, hogy tavaly az év első hónapjaiban még működött a Malév, és a New Yorkba szóló repülőjegy ára néha még százezer forint alá is lement. Idén viszont már a 150 ezer forintos jegyár is akciósnak számít.


Fotó: MTI

A lista negyedik helyén Bangkok végzett. Bár ennél az úti célnál a jegyek ára átlagban csak 5 százalékot emelkedett, az eladásoknál ennél jóval nagyobb, 20 százalékos visszaesés volt.

Mivel az átlagárak és az akciós árak között jelentős különbségek lehetnek, a portál szerint utazás előtt érdemes többször rákeresni az online portálokon a járatokra, és figyelni az akciókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik