Gazdaság

Itt az újabb adóemelés!

atm - pénzfelvét (atm, pénzfelvét, pénzfelvétel, pin kód, bank, bankautomata,)
atm - pénzfelvét (atm, pénzfelvét, pénzfelvétel, pin kód, bank, bankautomata,)

Még drágább lesz a pénzfelvétel és az utalás.

A kormány 6 ezrelékre emeli a tranzakciós illetéket a készpénzfelvételnél, és itt eltörölnék a felső korlátot, míg az átutalásoknál 2-ről 3 ezrelékre emelkedne az illeték, a felső, 6 ezer forintos korlát megtartásával – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn kormányszóvivői tájékoztatón.

Hozzátette: az augusztósban életbe lépő változásokat a Bankszövetséggel egyeztették, és a szervezet azokat jóváhagyta.

Kérdésre kifejtette: a bankok közötti komoly versenyhelyzet miatt a megemelkedett költségek nem feltétlenül háríthatók tovább.

A további intézkedések között sorolta fel a vállalkozások által fizetett távközlési adó 2 forintról 3 forintra, valamint a bányajáradék 12-ről 16 százalékra emelését.

A reklámadót firtató kérdésre azt mondta: erről továbbra sem született még kormánydöntés, az egyeztetéseket Lázár János vezeti.

A jegybank már régóta szorgalmazza a készpénzfizetés korlátozását, de ehhez még nem elég hiányosak a feltételek, hiszen a boltoknak csak a harmadában lehet kártyával fizetni.

Tavaly novemberben még azt mondta Orbán Viktor, hogy Magyarországon megszorítások nincsenek, nem voltak és nem is lesznek. A gazdasági válságból kijutás terheit a bankokra és a nagycégekre teszi a kormány, nem pedig a dolgozó emberekre, a családokra.

Vannak érvek az adóemelés indokoltsága és indokolatlansága mellett is.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik