Gazdaság

Budapest a legjobb úticél

budapest (budapest, turista, )
budapest (budapest, turista, )

Már ami az ár-érték arányt illeti.

A világ egyik legnagyobb utazási oldala, a TripAdvisor közzétette TripIndex nevű mutatóját – ennek segítségével a világ népszerű nagyvárosainak árszínvonala hasonlítható össze. E szerint az amerikai utazók számára Európa nagyvárosai a legdrágábbak, Szófia, Varsó vagy Budapest azonban jó választás lehet – derül ki Magyar Turizmus (MT) Zrt. hírleveléből.

A 2013-as TripIndex alapján a magyar fővárost a kiváló ár-érték arányt képviselő úti célok között tartja számon az oldal. A mutatót több költségtényező összege adja. Ezek a következők:

– két éjszaka négycsillagos szállodában,
– egy üveg bor,
– személyenként egy koktél,
– kétfogásos vacsora,
– valamint a taxi költsége a repülőtér és szálláshely között (oda-vissza).

Nemcsak az ausztriai statisztikai hivatal elemzése szerint számít Magyarország az egyik legkedvezőbb ár-érték arányú turisztikai célországnak. Az ausztriai statisztikai hivatal friss elemzése ugyanezt az eredményt hozta. A kimutatás szerint idén Magyarországon 77 százalékkal több (!) turisztikai szolgáltatást lehet vásárolni ugyanannyi pénzből, mint a szomszédos Ausztriában. Ez az érték 3 százalékponttal magasabb a tavaly mért hasonló adatnál. A listán Magyarországot csak Bulgária és Románia előzi meg, ám ezen desztinációk nem számítanak az osztrákok kedvelt nyaralóhelyei közé.

Az osztrákok egyébként a legbőkezűbb turisták közé tartoznak. Idei nyári szabadságuk alatt átlagosan 2500 eurót terveznek kiadni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik