Belföld

Jól indul a nyári szezon Hévízen

hévíz (hévíz, )
hévíz (hévíz, )

Az előzetes szállodai foglalások alapján jól indul a nyári szezon Hévízen, ahová idén a közeli sármelléki repülőtér emelkedő forgalma miatt is több vendéget várnak.

A vendégforgalom növekedését is szolgálja a tavaly óta a hévízi önkormányzat által működtetett sármelléki Hévíz-Balaton Airport, ahol a tavalyi 15 ezres utasszám idén 22-23 ezerre emelkedhet. A forgalombővülést a nemrég indított új moszkvai charterjáratoktól, illetve a rigai menetrend szerinti járatoktól várják – közölte a hévízi NaturMed Hotel Carbona csütörtökön az MTI-vel.

A fürdőváros legnagyobb szállodájában úgy tapasztalják: a növekedés már a nyári szezon kezdetén biztató, míg tavaly májusban 58 százalékos volt az előfoglalás, idén májusban már 79 százalékra emelkedett ez a mutató.

A KSH adatai alapján országosan az előszezonban a gyógyszállodák szerepeltek jobban az átlagos, 36,3 százalékos szállodai szobafoglaltság mellett a gyógyszállodák esetében 57 százalék volt ez az arány. A hévízi hotel éves átlagban is kiemelkedő, 84,2 százalékos foglaltsági mutatóval és 2,5 milliárd forintos árbevétellel rendelkezik, amellyel Magyarország egyik legjobban teljesítő szállodájának számít.

Lukács Ferenc, a szálloda vezérigazgatója közölte azt is: a gyógy- és wellness hotelben az osztrák, a német, a francia és az orosz vendégek mellett a belföldi vendégkör is kezdi tudatosan összekapcsolni a pihenést az egészségre fordított figyelemmel. Ezen a téren is javuló tendencia mutatkozik, mert míg 2011-ben ilyen céllal 182 ezren töltöttek 5 napnál hosszabb időt wellness- és gyógyüdülőkben, addig tavaly már 213 ezren választották a pihenésnek ezt a formáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik