Belföld

A kerékpárutakat és a vízi sportot fejlesztik a Velencei-tónál

Buthy Lilla

2013. 06. 13. 09:33

Egy friss imázskutatás szerint a Velencei-tó nincs az öt legfontosabb belföldi turisztikai úti cél között. Elengedhetetlen az újrapozicionálása, amit az elmúlt években lezajlott, illetve a jövőbeli fejlesztésekre építenek, hogy a tónál felszámolják a '70-es évek retró hangulatát.

Az elmúlt években több változást történt, így már nemcsak a strandolni vágyók, hanem az aktív pihenést és a két négycsillagos szálloda megépítésével a wellnesst keresők is találnak lehetőségeket. A tó újrapozícionálása során előbb az 1-2 napos és hosszú hétvégés tartózkodásokra kell fókuszálni, de a fő cél az, hogy a Velencei-tó egy évtizeden belül bekerüljön a hosszabb távú turisztikai desztinációk közé. Ezt szolgálják a tervbe vett fejlesztések is– mondta L. Simon László, a térség fideszes országgyűlési képviselője és fejlesztési tanácsának elnöke.

Pár héten belül megkezdődik a déli parton, Dinnyés és Velence között mintegy 13 kilométernyi kerékpárút építése, a 730 millió forintos beruházást várhatóan még idén befejezik. A már elkészített fejlesztési koncepció távlati tervként a keleti és az északi parton további kilenc szakasszal és 32,6 kilométerrel bővítené a Velencei-tó körüli kerékpárút-hálózatot. Ezzel párhuzamosan sportturisztikai beruházások is megvalósulnak, két ütemben. A Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telephelyének 2,2 milliárd forintos teljes rekonstrukciója, modern sport- és rekreációs központtá fejlesztése ősszel kezdődhet meg, s már elkészültek az északi evezőspálya építészeti tervei is – utóbbiak realizálása azonban csak a 2014–20-as uniós költségvetési ciklusban várható. Az országgyűlési képviselő kitért a büntetőüggyé fajult „Velencei-tó kapuja” projektre is, hangsúlyozva: nem érdeke senkinek, hogy torzóként maradjon, közbeszerzésen már kiválasztották az új kivitelezőt, aki jövőre befejezi az építményt.

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese szerint a Velencei-tónak minden esélye megvan rá, hogy több lábon álló, a turisták által keresett desztinációvá váljon. A térség „lábai” lehetnek a kerékpáros turizmus, a természetjárás, a vízi sportok, a fesztiválok, a gyógy- és wellness, valamint a konferenciaturizmus-írja a visitvelenceito.hu.

Az MT Zrt. júniusi, Zsongás kampányában kiemelt figyelmet szentelnek a Velencei-tónak. Az országos akcióban a vizuális elemek egyike szintén a Velencei tó. A „nem csak vízpart” szlogen is arra hívja fel a figyelmet, hogy a tó egész évben várja az aktív pihenésre vágyókat, akik ezen az oldalon folyamatosan tájékozódhatnak az aktuális programokról.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.