Gazdaság

A nő, akinek hatmilliárd forint volt a fizetése

Angela Ahrendts (Angela Ahrendts)
Angela Ahrendts (Angela Ahrendts)

David és Victoria Beckham 10 éves fiának is köszönheti mesebeli jövedelmét a cégvezetőnő.

A brit üzleti világ történetében először tavaly egy nő, Angela Ahrendts, a Burberry divatház vezérigazgatója kereste a legtöbbet. Az 53 éves nő 16,9 millió fontot (19,9 millió eurót, nagyjából 6 milliárd forintot) vitt haza – írja a Napi Gazdaság.


Fotó: AFP / Leon Neal

A listát a Manifest vezetői tanácsadó cég és a bérezési kérdésekkel foglalkozó MM&K állította össze 350 tőzsdén jegyzett vállalat adatainak feldolgozásával. A három gyermeket nevelő Ahrendts szerény körülmények között élő, hatgyerekes családban nőtt föl az USA Indiana államának egyik kisvárosában. A divat világa mellett azzal kötelezte el magát először, hogy maga varrta ruháit, a legendás ballonkabátjairól és a kockás mintáról ismertté vált Burberryt 2006 óta vezeti – írja a lap

A háromgyerekes családanya vezetése alatt a Burberry megháromszorozta az árbevételét és a részvények ára is a háromszorosára dagadt – teszi hozzá a Forbes, amely szerint Angela Arhendts az 53. legbefolyásosabb női vezető a világon. A cégvezető brutális jövedelmét egyébként részben ez indokolja – jelentős összeget kapott egy lehívott részvényopció keretében.

Legutóbbi nagy sikere egyébként az volt, hogy megszerezte Victoria és David Beckham fiát, a tízéves Romeo Beckhamet modellként a márka 2013 tavaszi kollekciójának – a videót szanaszét osztották a YouTube-on a lelkes rajongók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik