Gazdaság

Több ezer kínai jöhet Magyarországra

kínai (kínai)
kínai (kínai)

Néhány hete indult a magyar letelepedési kötvény promóciója Kínában. Az értékesítéssel foglalkozó alapra hivatkozva a Világgazdaság azt írja, több ezer kötvény lelhet gazdára a következő években.

Bár az aktív promóciót csak április végén kezdték el, már mintegy húsz kínai polgár kérelmezte a letelepedési államkötvényt a Hungary State Special Debt Fundtól (HSSDF) – mondta a lap kérdésére válaszolva Lian Wang, az alap vezérigazgatója.

A magyarországi tartózkodási engedélyt igénylő kínaiaknak a jegyzéskor meg kell fizetniük a teljes névértéket, emellett 40 ezer eurós tanácsadói díjat is fizetniük kell a kötvény mellé.

Az igénylők egy jelentős része egyébként nem kíván Magyarországon végleg letelepedni, sok üzletember csak a két ország közötti ide-oda utazgatást szeretné ezzel megkönnyíteni – tette hozzá a szakember, aki néhány ezer kötvényvásárlóra számít a következő három esztendőben.

A kínaiak biztonságosnak tartják a magyar letelepedési kötvényt, fontos a számukra, hogy az értékpapírok a futamidő alatt nem hagyják el Magyarországot, hanem itt maradnak a Központi Elszámolóház és Értéktár Zrt.-nél (Keler) letétkezelésben, ráadásul állami garancia is van rajtuk. Az amerikai letelepedési kötvényen, amelynek a kamata nulla, például nincs tőkegarancia.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik