Gazdaság

Varga: Még nem tudni, hogy lesz-e reklámadó

varga mihály (varga mihály, )
varga mihály (varga mihály, )

Meg kell vizsgálni, hogy mit jelentene az új adó a piac számára - mondta a nemzetgazdasági miniszter szerda este a köztévében.

Bár szerda délután a brüsszeli döntést követően Giró-Szász András kormányszóvivő azt mondta, lesz reklámadó, este Varga Mihály az M1-en már óvatosabban fogalmazott. A nemzetgazdasági miniszter azt mondta: a szerdai kormányülésen az a döntés született, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár egyeztessen a reklámszövetséggel a reklámadó bevezetéséről. A tárcavezető ugyanakkor hozzátette: nem tud biztosat a reklámadó jövőjéről, hiszen ez nem csak bevétel kérdése, meg kell vizsgálni, hogy az intézkedés mit jelent az iparág számára.

Varga Mihály a műsorban beszélt az uniós testület kritikáiról és ajánlásairól is. Szerinte azok a vitatható javaslatok köszönnek vissza, amelyek 2010 előtt jelentősen visszavetették a magyar gazdaság növekedését. Azt javasolják, hogy csökkentsük a bankadót, ne foglalkozzunk a rezsicsökkentéssel, módosítsunk az egykulcsos adórendszeren, vonjunk el támogatásokat a tömegközlekedéstől, miközben emeljük a jegyárakat – sorolta.

A tárcavezető szerint a problémákat máshogy is meg lehet oldani, 2014-ben pedig bőven három százalék alatt lesz a hiány. Arra a kérdésre, hogy marad-e a bankadó, a különadók és a rezsicsökkentés, úgy reagált: a mai helyzetben nem látja a kivezetés lehetőségét. Annyi bevételtől esne el az állami költségvetés, amelyet csak más adók emelésével vagy a kiadások durva csökkentésével lehetne pótolni – mondta Varga Mihály Az Estében.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik