Belföld

Lesz reklámadó

reklámadó (reklámadó)
reklámadó (reklámadó)

A kormányszóvivő ezt a brüsszeli döntés kapcsán mondta el szerdán.

A jelenlegi állapot szerint lesz reklámadó – válaszolta a túlzottdeficit-eljárás megszüntetésére vonatkozó brüsszeli ajánlás következményét firtató kérdésre Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán.

Egyben arról tájékoztatott, hogy a miniszterelnök Lázár Jánost, a miniszterelnökséget vezető államtitkárt bízta meg azzal, hogy tárgyalásokat folytasson ez ügyben a reklámszövetséggel. A kormány szerdai ülésén eleddig nem tárgyalt a kérdésben – tette hozzá.

Varga Mihály hozzátette: a szektorális különadókról, illetve a tranzakciós illetékről a kormány szerdai ülésén nem tárgyal, reklámadóról készült előterjesztés. Jelezte, hogy a brüsszeli bizottság döntése meghozatalakor a májusi csomag első két intézkedését értékelte, így a költségvetési zárolásokat, illetve az egyszeri beruházások egyszeri tételekkel való finanszírozását.

A nemzetgazdasági miniszter előzőleg azt mondta: Ha kikerülünk a túlzottdeficit-eljárás alól, valószínűleg nem lesz szükség új adóra, mostanra kiderült tévedett. Az Inforádióban kedden este a miniszter ugyan a reklámadót nem nevesítette, de úgy fogalmazott: nagy az esélye annak, hogy a költségvetési zárolásokon kívül nem lesz szükség további egyenlegjavító intézkedésekre.

Az Európai Bizottság szerdán jelentette be, hogy a Magyarország ellen 2004-ben indított eljárás megszüntetését javasolja a pénzügyminiszterek tanácsának. Az örömhír megosztotta a pártokat, a kormányoldal sikerről beszél, az ellenzék arról, hogy mekkora áldozatokkal járt mindezt elérni.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik