Gazdaság

Mindenki nyert a szerencsejátékon

nyeremény (nyeremény öröm, pezsgő, )
nyeremény (nyeremény öröm, pezsgő, )

Rekordévet zárt tavaly a Szerencsejáték Zrt., nőtt a nyertesek és az állam nyeresége is – írta a Napi Gazdaság.

A lap szerdai számában ismertetett adatok szerint tavaly 213 milliárd forint árbevételt ért el a Szerencsejáték (SzRt.) Zrt., a forgalom 17,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A kifizetett nyeremények 112,7 milliárd forintra rúgtak, 19,7 százalékkal emelkedtek. A költségvetés – az osztalékfizetés nélkül – 60,9 milliárd forintos bevételre tett szert, 15,7 százalékkal többre, mint 2011-ben.

Az állami játékszervező szerencsecsillaga vélhetően tovább emelkedik az idén is, hisz a cég is kilép az online piacra, új sportfogadási weboldalával.

A lap emlékeztet arra, hogy a korábbi tervek szerint az SzRt. már tavaly elindult volna az új internetes sportfogadási rendszerével, ám a rendszert szállító cég a szerződést késedelmesen teljesítette – épp ezért kötbért is fizetett. Így az online fogadás egyéves csúszással a közeljövőben indulhat.

Az egyéves csúszással akár nyerhet is az SzRt., mivel a világ egyik legnagyobb online sportfogadója, a Bwin a napokban jelentette be, hogy számos országból, többek között Magyarországról is kivonul – jegyzik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik