Belföld

Vak, mégis egyre többen bíznak benne

A szerencse egyre csábítóbb, nőtt a rendszeresen lottozók száma.

A Világgazdaság szerint az ok a halmozódás és a közterületi reklám. A lap szerint az ötös lottó főnyereményének tavaly október és idén március közötti halmozódása közben 1,3 millióról 1,6 millió darabra nőtt a szelvények száma, és a hatoson is csaknem egymillió szelvény fogyott tavaly december és idén március között.

A Szerencsejáték Zrt. közölte a lappal, hogy közterületeken, járműveken elhelyezett hirdetések hatékonyak, akár a 18 éven felüli lakosság 90 százalékát is el tudják érni. Jelezték: a játékok fiatalítására törekednek, s új okostelefonos alkalmazásukkal is a fiatal felnőtteket szeretnék elérni.

A társaság első negyedévét vizsgáló kutatásból kiderül: a rendszeres – vagyis legalább 2-3 havonta játszó – játékosok aránya az előző negyedévhez képest átlagosan 2 százalékponttal nőtt, ezen belül a legjelentősebb növekedést a lottójátékoknál tapasztalták. A Szerencsejáték Zrt. egyébként ötmilliárd forintért lecseréli központi informatikai rendszerét, a legtöbb lottózóba érintőképernyős terminált telepít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik