Gazdaság

Hamis matricával csaphatják be a gázfogyasztókat

gazora(210x140)(1).jpg (gázóra, )
gazora(210x140)(1).jpg (gázóra, )

Vigyázat, csalók hamis biztonsági matricákat kínálnak a TIGÁZ fogyasztóinak.

A felhasználási helyek ellenőrzésekor hamis biztonsági matricákat talált a TIGÁZ egyes gázmérőkön. A társaság ezért arra kéri ügyfeleit, hogy óvakodjanak az ilyen matricákat kínáló csalóktól.

A biztonsági matrica a gázmérő számlálószerkezetének lezárására szolgáló hivatalos jogi zár, amelyet a cég fejlesztett ki. Célja, hogy visszaszorítsák vele a számláló szerkezet jogtalan megbontását.

A hamisított termék csak kis mértékben hasonlít az eredetire, a szakemberek könnyen felismerik, így a nem eredeti matrica/jogi zár használata azt a benyomást keltheti egy ellenőrzéskor, mintha a fogyasztó szabálytalanul vételezte volna a gázt.

Más csalók pedig azzal a szöveggel próbálkoznak be a gáztársaság nevében, hogy éves gázkészülék-ellenőrzést végezik, és szén-monoxid-érzékelő műszert szerelnek fel, és előlegben készpénzt kérnek. Ne dőljön be ennek a trükknek sem, mert a TIGÁZ munkatársai soha, semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére vagy átadására, valamint nem árusítanak szén-monoxid-érzékelő készülékeket – figyelmeztet a gáztársaság.

A Tigáz arra kéri ügyfeleit, hogy amennyiben bármilyen kételyük támad, forduljanak bizalommal az ügyfélszolgálathoz a következő telefonszámon: 06 (40) 333-338.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik