Gazdaság

Most kell lakást venni, akár hitellel is!

lakás (lakás, ház, cigaretta, )
lakás (lakás, ház, cigaretta, )

Albérlet vagy lakásvásárlás? Íme a matek.

A válsággal a lakásárak nagyon lementek, viszont az albérletek nem sokkal olcsóbbak, mint 4-5 éve. Ez azt jelenti, hogy aki most keres tetőt a feje fölé, az viszonylag jó áron tud vásárolni. Ha nincs elég pénze, akkor az állami kamattámogatásos hitel is jól jöhet, ráadásul itt van az új félszocpol is, amit a tervek szerint használt lakásra is fel lehet majd venni.

Bankbetét helyett is jó befektetés lehet ingatlant vásárolni. A jelenlegi alacsony betéti kamatok mellett ugyanis nagy valószínűséggel többet nyerhetünk, ha veszünk most egy lakást, és később nagy értéknövekedéssel eladjuk – ad ötletet a Pénzcentrum.hu.


Fotó: Kummer János

Ha kifejezetten az a cél, hogy olcsó lakást vegyünk a fővárosban, akkor ehhez a Balla Ingatlanirodák adnak tippet azoknak, akik a 8-12 millió forint közötti panellakás-vásárlást terveznek.

Elsősorban Dél-Pestet ajánlják (Kispest, Kőbánya, XVIII kerület), ahol már 7,1-8,5 millió forintért lehet háromszobás panellakást kapni. Észak-Pesten (Újpest, XV. kerület) 6 millió forint körül kínálnak másfél szobás lakásokat, 7-8 millió forintért pedig már 50 négyzetmétereset. Zugló ennél kicsivel drágább, itt a másfél szobás kerülhet 7-8,5 millió forintba, a háromszobásért pedig 8,5-9,5 milliót fizethetünk. Budán (Dél-Buda kivételével) is találhatunk 10-11 millió forintért panelt.

S bár a városból kiköltözés most nem „divat” a magas üzemanyagárak miatt, de aki mégis erre készül, annak is van jó hírük: míg korábban három lakás áráért lehetett házat venni, ez most már két lakás árából is kijön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik