Gazdaság

Szijjártó: Nem kell új adóktól tartani

szijjártó péter (szijjártó péter, )
szijjártó péter (szijjártó péter, )

Sok, a kormány által bevezetett ágazati adó határozott idejű volt és már megszűnt – mondta a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a Wirtschaftsblatt című lapnak. Hozzátette: nem ért egyet azzal, hogy a kormány intézkedései elbizonytalanítják a befektetőket.

“Ez nem bizonytalanság, hanem változás, amit nem mindenki üdvözöl, de van, aki nagyon is” – fogalmazott Szijjártó Péter.

Az államtitkár kijelentette, hogy nem várhatók új szektorális adók Magyarországon. A magyar adórendszer inkább a szolgáltató, és nem a termelő szektort terheli. A kormány célja Európa termelési központjává tenni Magyarországot – mondta. 2010 óta német vállalatok ötmilliárd eurót fektettek be az országban, 18 új gyárat építettek és huszonkettőt bővítettek. Rámutatott arra is, hogy az osztrák közvetlen külföldi befektetések terén Magyarország a negyedik helyen áll.

A kormány a gazdasági kapcsolatok bővítésére törekszik, ezzel összefüggésben nemcsak a Távol-Kelet, a Kaukázus térsége és az arab világ, de Afrika felé is nyit. A Nyugat-Balkánon tovább akarja fejleszteni az élenjáró magyar befektetési kapcsolatokat.

Mindig jobb, ha a piacokról finanszírozza magát egy állam, mint ha intézményektől kér pénzt – mondta az államtitkár az előző heti kötvénykibocsátással kapcsolatban.

“Van egy gazdaságpolitikai víziónk és nem akarunk beleszólást a gazdaságpolitikába, hanem függetlenek akarunk maradni. Ezért nem csak a kamatfeltételekről van szó a számunkra” – fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik