Gazdaság

Nagyot bukhatnak, akik cafetériát kaptak

Cheque-Dejeuner(960x640).jpg (Cheque Déjeuner)
Cheque-Dejeuner(960x640).jpg (Cheque Déjeuner)

A Hír24 információi szerint a Cheque Déjeuner már nem látja jó üzleti lehetőségnek az ebédjegyek forgalmazását. Vissza kell vinni a csekkeket.

Kivonul Magyarországról a Cheque Déjeuner

Valószínűleg rosszul jártak, akik a francia Cheque Déjeuner szolgáltatásait választották: úgy tudjuk, a társaság hétfőn úgy döntött, kivonul a magyar piacról. A bérszámfejtő cégeket arról tájékoztatják: a forgalomban lévő cafeteria csekkeket legkésőbb május 31-ig válthatják vissza a munkáltatók, illetve eddig az időpontig fizethetnek vele a dolgozók a különböző elfogadóhelyeken. Új csekkeket már nem rendelhetnek a munkáltatók.

A hír megerősítését kértük a francia anyavállalattól, ám még nem reagáltak lapunknak. A magyarországi telefonos ügyfélszolgálatán mindenesetre már most sem sikerült élő emberhez eljutnunk.

Erzsébet, az üzletgyilkos

A döntés annak tükrében nem meglepő, hogy a cafeteria bizniszt lényegében elkaszálták az idei adóváltozások. A cafeteria ehója összességében 10 százalékról 14 százalékra emelkedett, s marad az 1,19-es szorzó az adóalapnál. Így az összteher 35,7 százalékos, 4,76 százalékkal magasabb, mint a tavalyi. Igaz, még mindig alacsonyabb, mint a bért terhelő közel 96 százaléknyi teher.

Csakhogy az Erzsébet előtti korból származó étkezési jegyek idéntől már nem tartoznak ebbe a kategóriába. Csak a bérrel megegyező közteher mellett adhatóak. Eközben az Erzsébet-utalványból 5 helyett havi 8 ezer forintnyit lehet adni kedvezményes (35,7 százalékos) adózással, és a tervekkel ellentétben továbbra is lehet vele melegétkezést is fizetni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik