Gazdaság

Félrevezethet Erzsébet

Ellentmondó szövegek szerepelhetnek az idén megkapott Erzsébet-utalványokon arról, hogy meddig használhatjuk fel melegétel-fogyasztásra. Az előlapnak kell hinni!

Tavaly még úgy volt, hogy az idei évtől nem használható melegétel-fogyasztásra az Erzsébet-utalvány. Aztán mégis megmaradt a lehetőség. Viszont úgy tűnik, nyomdába került belőle egy adag, amire még a régi szabályok szerint írtak útmutatást.


Fotók: Hír24

A januárban kiosztott Erzsébet-utalványok elő- és hátlapján ugyanis ellentmondó információ szerepelhet erről. Az előlapokon azt olvashatjuk, hogy az utalványok 2013. 12. 31-ig érvényesek, és hideg- és melegétel vásárlására is felhasználhatóak. A hátlapokon viszont ez a felirat állhat: „Melegétel-fogyasztásra 2012. december 31-ig válthatóak be!”

A jogszabály szerint a hátlap nem mond igazat. S a Nemzeti Üdülési Alapítvány tájékoztatása szerint is ez a helyzet. Vagyis meleg étkezésre is felhasználható az Erzsébet-utalvány (függetlenül attól, hogy mit nyomtattak rá). Elméletileg erről az elfogadóhelyek is tudnak, mert értesítették őket. Így elvileg mindenhol egyértelmű, hogy az utalvány az első oldalán szereplő érvényességi dátumig mind hideg, mind meleg étel vásárlására felhasználható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik