Gazdaság

Titok, hogy mennyit fizetnek Szijjártó csapatának

szijjártó péter futsal (szijjártó péter, futsal, )
szijjártó péter futsal (szijjártó péter, futsal, )

A külügyi és külgazdasági államtitkár a Dunakeszi Kinizsi gárdájában játszik. A klub bővelkedik a szponzorokban, azt azonban nem tudni, hogy mennyivel támogatják őket.

A Dunakeszi mezén tavaly tavasszal csak a Porsche Hungária hirdetett, ebben a szezonban már a Nokia Siemens Networks Kft., a Teva, a Közgép, a Valton Security feltűnt a dresszükön – írja az Index.

A lap megkérdezte a szponzorokat, hogy mennyivel, miért és mennyire hosszú távon támogatják a csapatot. Az összegről egyik cég sem adott információt.

A Teva a Dunakeszi határában található logisztikai depójukkal indokolta a szponzorációt, a Porsche Hungária szerint a focinál gyorsabb és kreatívabb futsal megfelel márkáik imázsának. A VALTON a sportág növekvő népszerűségét hozta fel. A Nokia Siemens azt írta, hogy az egyesület kereste meg őket, a Közgép pedig azt, hogy szeretnek feltörekvő, tehetséges csapatok mellé állni.

Kivétel nélkül hivatkoztak a telt házas mérkőzésekre, illetve a csapat erős médiajelenlétére. Azt azonban tagadták, hogy politikai okok állnának a szponzorációs döntés hátterében, illetve hogy kifejezetten Szijjártó Péter személyének szólna a támogatás.

A Dunakeszi tízmilliós költségvetése százszorosa a többi klubénak – emlékeztet cikkében az Index. A csapat keretéhez tartozik három korábbi nagypályás válogatott – Horváth Ferenc, Vincze Ottó és Lőw Zsolt –, három magyar és egy román futsalválogatott játékos – Tóth Gyula, Temesi Norbert, Bita László, illetve Tony Iuliu Safar.  Novembertől  a román válogatott spanyol szövetségi kapitánya, Tomas Rivera Amoros az edzőjük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik