Gazdaság

Érkeznek a csökkentett rezsiszámlák

szamla(960x640)(5).jpg (számla)
szamla(960x640)(5).jpg (számla)

A korábban kiküldött, februárra, márciusra vonatkozó számlákat az átalánydíjas fogyasztóknak nem kell befizetni - közölte az Elmű-Émász kommunikációs igazgatója. Az új számlákat februárban postázzák.

Mint Németh Szilárd, a rezsicsökkentést ellenőrző munkacsoport vezetője hangsúlyozta, a kormány célja, hogy január 1-jétől minden magyar háztartás végszámlája 10 százalékkal kevesebb legyen. Ahol ez nem valósul meg, ott az utólagos jóváírás érvényesítésére törekszenek majd.

A cégcsoport kommunikációs igazgatója az M1 Híradónak kijelentette, a januári számlák azért nem csökkentek, mert azokat még a decemberi fogyasztás alapján állították ki. Boros Norbert ugyanakkor hangsúlyozta, az átalánydíjas fogyasztóknál is 10 százalékkal alacsonyabb áron számolják el az áramot, és számukra több lehetőséget is kínálnak.

„Ha valaki kéri, már most stornírozzuk. Aki esetleg ezeket befizette, választhat, hogy lefogyasztja ezt a bizonyos számlaösszeget vagy visszakéri” – jelentette ki. Hozzátette: az elszámolás az új tarifával fog készülni, és erről új számlák is fognak elkészülni, amelyeket februártól fognak kiküldeni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik