Gazdaság

Még egy multival megbarátkozott a kormány

stadler dunai zoltán szijjártó péter (Dunai Zoltán, a Stadler Rail Csoport országigazgatója)
stadler dunai zoltán szijjártó péter (Dunai Zoltán, a Stadler Rail Csoport országigazgatója)

A MÁV egyik beszállítóját is szárnyuk alá vették.

Stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a kormány a Stadler Rail Csoporttal. A megállapodást a kormány képviseletében Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, a Stadler nevében Dunai Zoltán, a vasúti járműgyártó csoport országigazgatója írták alá.


Fotó: MTI / Bruzák Noémi

A megállapodásban a Stadler megerősítette, hogy további beruházások végrehajtásával növelni kívánja hazai gyártókapacitását, illetve folytatja a hazai beszállítók arányának növelését célzó programját. A Stadler jelenleg egy 3,5 milliárd forintos beruházást hajt végre Szolnokon, amelynek eredményeképpen az alumínium kocsiszekrény gyártás bővítése mellett Magyarországon építi fel a cégcsoport forgóváz javító központját is. A beruházás legalább 230 új munkahely létrehozásával jár, így a Stadler munkavállalók létszáma rövidesen eléri a 600 főt.

A megállapodás része annak a programnak, amelynek keretében a kormány a magyar gazdaság teljesítményéhez jelentős mértékben hozzájáruló globális cégcsoportokkal a vállalatok hosszú távú magyarországi jelenlétének biztosítása érdekében stratégiai megállapodásokat köt. A kormány a Stadler megállapodás aláírásával a kilencedik stratégiai partnerséget kötötte meg.

A cégcsoport a megállapodás aláírásával vállalta azt is, hogy hazai beszállítói hányadát tovább növeli, és ezáltal közvetett módon is hozzájárul a foglalkoztatás bővítéséhez a régióban. Magyarország kormánya a stratégiai megállapodás aláírásával kifejezte készségét arra, hogy a Stadlert magyarországi terveit illetően minden rendelkezésre álló eszközzel támogassa és ösztönözze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik