Gazdaság

Több száz embert tehet utcára a Dunaferr

dunaferr (ingyenes, )
dunaferr (ingyenes, )

Leállt a munkavégzés az ISD Dunaferr Zrt. Lőrinci Meleghengerművében múlt pénteken. A dolgozókat egyelőre szabadságra küldték. A gyár esetleges bezárása mintegy háromszáz embert érinthet.

A dolgozók a cégvezetéstől semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptak – mondta el a távirati irodának a gyáregység szakszervezeti elnöke. Bár nem szokatlan a decemberi leállás a karbantartások elvégzése miatt, de ezúttal nem erről van szó. A dolgozók egy része szabadságra megy, akinek pedig már nincs, az bejár a gyárba, de nem végez munkát – tette hozzá Iványi Ildikó.

A dolgozók azt sem tudják, hogy a múlt heti igazgatósági ülésen milyen döntés született a Lőrinci Hengerműről. A Dunaferr cégvezetője és a szakszervezeti vezetők jelenleg éppen Donyeckben tárgyalnak az ukrán és az orosz tulajdonos képviselőivel többek között a cég jövőjéről is. A gyár esetleges bezárása mintegy háromszáz embert érinthet  – mondta el az érdekképviseleti vezető.

A munkáltató a távirati irodával azt közölte: a gyártás leállítása megtörtént, további intézkedésig a szabadsággal rendelkező munkavállalókat folyamatosan szabadságra küldik.

Az ISD Dunaferr Zrt. augusztus 21-én jelentette be csoportos leépítési szándékát. Akkor 221 fő elküldésének tervét jelezték a Lőrinci Meleghengermű tevékenységének megszüntetése miatt. A cégcsoport kommunikációs vezetője akkor az MTI-nek elmondta, hogy a veszteségek miatt kényszerülnek a Lőrinci Meleghengermű bezárására, valamint az év végéig összesen 800 dolgozó elbocsátására a cégcsoporttól.

A Lőrinci Meleghengermű vesztesége az év első felében elérte az ötmillió dollárt, azaz az 1,1 milliárd forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik