Belföld

Segíti, de nem veszi meg az állam a Dunaferrt

dunaferr(430x286)(3).jpg (dunaferr, )
dunaferr(430x286)(3).jpg (dunaferr, )

A magyar állam nem vásárolna tulajdonrészt a Dunaferrben, de minden eszközzel segíti a cég talpra állását - írta a pénteki Magyar Nemzet.

Dorkota Lajos, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője a lapnak elmondta: a kormány minden támogatást megad ahhoz, hogy egyetlen munkahely se szűnjön meg a Dunaferrnél, de nem akarja megvásárolni a vállalatot.

Az uniós korlátozások miatt közvetlen juttatást nem lehet adni, de képzési támogatással, szakmai befektető felkutatásával, uniós pénzek biztosításával, és akár a jogszabályi környezet módosításával is hajlandók segíteni a problémák megoldásában – fejtette ki. Mint Dorkota Lajos elmondta, már hosszabb ideje keresik a kapcsolatot a tulajdonosokkal, mindenekelőtt a Vnyesekonombank vezetőivel, de eddig nem sikerült tárgyalóasztalhoz ülni velük.

Az mindenesetre biztató, hogy úgy tűnik, a nyáron bejelentett nyolcszáz fős létszámleépítésből egyelőre semmi nem lesz, mivel sem a Fejér megyei, sem pedig – a Lőrinci Hengermű esetében – a Pest Megyei Kormányhivatalhoz nem érkezett bejelentés csoportos létszámleépítésről – írta a lap.

A túlélés esélyeit növeli, hogy az átvilágításra felkért amerikai szakértő szerint érdemes felújítani a dunaújvárosi kohókat. Dorkota Lajos szerint a korábban befektetett 72 milliárd forinthoz képest nem is lenne igazán nagy a korszerűsítéshez szükséges 12 milliárd forint körüli összeg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik