Gazdaság

Jön a NAV-levél – másfél millióan retteghetnek

NAV(960x640)(1).jpg (NAV, Nemzeti Adó-és Vámhivatal)
NAV(960x640)(1).jpg (NAV, Nemzeti Adó-és Vámhivatal)

Több mint másfél millió folyószámla-kivonatot és késedelmipótlék-értesítőt küldött ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal október 31-ig azoknak, akiknek ezer forintnál nagyobb eltérést mutat az egyenlege, illetve akik 2011-ben késve, vagy nem teljes mértékben fizették meg adójukat.

Az adóhatóság úgy tudja, a NAV a világon egyedülálló módon küld értesítést azoknak, akiknek túlfizetésük vannak. Az érintettek a visszaigénylést a NAV honlapjáról is letölthető 17-es számú nyomtatvány benyújtásával kezdeményezhetik.

Amennyiben az adózónak olyan tartozása van, amelyet még nem fizetett meg, akkor azt rendeznie kell, így kerülheti el a további késedelmi pótlék felszámítását, illetve az esetleges végrehajtást. A 2011. évre felszámított pótlékot az értesítőben szereplő számlaszámra legkésőbb november 15-ig be kell fizetni.

Az adóhatóság részletfizetést, fizetési halasztást engedélyezhet azoknak, akiknek gondot okoz a tartozás megfizetése. Az engedélyt azonban nem automatikusan adják meg, az eljárást külön kérni kell – figyelmeztetett az adóhivatal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik