Belföld

Íme, az adósok szégyenlistája!

NAV(960x640)(1).jpg (NAV, Nemzeti Adó-és Vámhivatal)
NAV(960x640)(1).jpg (NAV, Nemzeti Adó-és Vámhivatal)

Több, mint két milliárd forinttal tartozik a NAV-nak egy üllői vállalkozó. Ebben a negyedévben ő a legnagyobb adós.

A NAV negyedévente teszi közzé a legtöbb pénzzel tartozók listáját. Magánszemélyeknél 10, más adózóknál 100 millió forint feletti adóssággal lehet felkerülni rá.

Az MTI összesítése szerint a harmadik negyedévben 117 adózónál állapítottak meg összesen több mint 23,1 milliárd forint adóhiányt, amihez közel 18,9 milliárd forintnyi bírság, késedelmi pótlék társul. A nagy adósok közül 53 magánszemély, illetve egyéni vállalkozó, a többi társaság.

A lista első három helyezettje

A legnagyobb adóhiányt az üllői Horváth Mónika Zsuzsannánál állapították meg, 1,893 milliárd forintot, bírság és késedelmi pótlék címén még 3,51 milliárd forint követel tőle a NAV. Majdnem ennyi – 1,891 milliárd forint – adóhiányt tártak fel a kecskeméti EXTRABUSINES Kereskedelmi Kft.-nél is. A cég tartozása a bírságokkal együtt 3,63 milliárd forintra rúg. A lista harmadik helyezettje a budapesti székhelyű AGRIA MEAT Húskereskedő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1,32 milliárd, de bírsággal együtt 2,45 milliárd – forint.

A cégek közül összesen kilenc adózónál állapítottak meg 500 millió forint feletti adóhiányt, a bírságokat is figyelembe véve közülük többel szemben milliárdos követelése van az adóhatóságnak.

A magánszemélyek közül a már említett üllői adózó mellett még ketten “dicsekedhetnek” 100 millió forint feletti adóhiánnyal: a budapesti Kelemen János, nála közel 245 milliós adóhiányt tártak fel (ehhez 241 millió forint bírság kapcsolódik), valamint az ugyancsak budapesti Berky Gyula, akinek az adóhiánya közel 205 millió forint, plusz 191 millió forint büntetés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik