Gazdaság

Ezúttal sétahajózni mentek az adóellenőrök

balaton (balaton, )
balaton (balaton, )

Sűrűn büntettek a revizorok a balatoni sétahajózás ellenőrzésekor.

Főként a nyugtaadást mulasztották el a balatoni sétahajó-vállalkozások a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzéseikor. A revizorok – akik olykor zumbatanfolyamot tesztelnek, olykor pedig végbélvizsgálatra jelentkeznek – az összes nagyobb forgalmú kikötőben – Fonyódon, Siófokon, Keszthelyen és Balatonfüreden -, valamint egy kisebb kikötőben is sétahajóra szálltak.

Öt nyugtaadási ellenőrzésből mind az öt esetben mulasztást állapítottak meg. Két alkalommal az átadott bizonylat nem volt megfelelő, esetükben alacsonyabb mulasztási bírságot szabnak ki, a másik három esetben viszont nem adtak nyugtát. Előfordult, hogy a sétahajó személyzete szabályos, nyugtának minősülő jegy adása után a hajón vásárolt italok áráról mulasztott el nyugtát kiállítani. Két hajón pedig olyan dolgozót is találtak a NAV-osok, aki nem volt bejelentve.

Az adóellenőrök civil pénzügyőri biztosítással hajót is béreltek, kisebb körutat téve a Balatonon. Partraszállás után a kapitány – maga volt a vállalkozó – készpénzfizetési számlát állított ki, de tartalmi hiányossággal, emiatt kisebb bírságra számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik