Közélet

Fővárosi boltban rohadtak a tenger gyümölcsei

tenger gyümölcsei (tenger gyümölcsei )
tenger gyümölcsei (tenger gyümölcsei )

Az üzlet után a cég telephelyére is lecsapott a NAV. Nem kizárt, hogy élelmiszert hamisítottak. Milliós bírság a láthatáron.

A fővárosi boltban 4,5 mázsa ismeretlen eredetű, lejárt minőség megőrzési idejű halat, kagylót, tenger gyümölcseit, illetve jelölés nélküli tésztát, savanyúságot foglaltak le, ezeket már hétfőn megsemmisítik. Emellett csaknem 5 tonna, magyar jelölés nélküli élelmiszer forgalmi korlátozását rendelték el a Nemzeti- Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Főigazgatóság járőrei, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) munkatársai.

A távol-keleti cég nagykereskedelmi telephelyén a fagyasztó kamrákban 25 tonna állati eredetű és növényi élelmiszerre bukkantak. Ezeket még vizsgálják, ám amíg tart az eljárás, addig sem lehet kereskedni velük. Ezeken a tételeken kívül megközelítőleg 15 tonna száraztészta, növényi olaj, szárított termék, édesség került hatósági zár alá.

A helyszínen élelmiszerhamisításra utaló, átcsomagoláshoz használt eszközöket is lefoglaltak, így például denaturált szeszt, etiketteket, csomagolóanyagokat.A gyanú szerint az országban üzemelő távol-keleti vendéglátóhelyeket látták el a bázisról. A társaság milliós nagyságrendű bírságra számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik