Gazdaság

Itt kapják a legtöbb pénzt a pályakezdők

Az információs technológiák területén számíthatnak a legmagasabb kezdőbérre, havi 246 ezer forintra a pályakezdők - derül ki a fizetesek.hu legfrissebb felméréséből.

A 18-24 éves pályakezdők jelenlegi átlagfizetése havi bruttó 160 ezer forint – áll a kutatásban. Az általános iskolát végzett pályakezdők bruttó átlagbére 101 ezer forint. A szakközépiskolát végzettek 112, az érettségizettek pedig átlagosan 130 ezer forintra számíthatnak az első évben. Az OKJ képzést végzettek átlagosan havi 140 ezer forintot keresnek.

A főiskolát végzettek 195 ezer forintot, míg az egyetemi végzettséggel rendelkezők 220 ezer forintot visznek haza a végzettség megszerzését követő első évben.

A pályakezdők az információs technológiák területén remélhetik a legmagasabb kezdőbért, havi 246 ezer forintot. Őket a bankügy (225 ezer), a HR (220 ezer), valamint a közgazdaság-pénzügyek (203 ezer) területén elhelyezkedő fiatalok követik.

A marketing-reklám területén már nem haladja meg a 200 ezer forintot a pályakezdők bére, de még az elektrotechnika és energetika is jól fizet, 188 ezer forint az átlagos kezdő fizetés.

A legkevesebbre az egészségügy és szociális ellátás (119 ezer), a mezőgazdaság és élelmiszeripar (96 ezer), valamint a segédmunkák (92 ezer) területén számíthatnak a kezdő munkavállalók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik