Gazdaság

Két üzletlánc is kivonulhat Magyarországról

A Profi és a Match is távozhat a közeljövőben a hazai piacról, felvásárlásukkal pedig a CBA kísérletezhet – értesült a Magyar Nemzet.

A lap szerint, ha a tranzakció megvalósul, akkor a magyar üzletlánc megelőzheti a piacvezető Tescót is. A Magyar Nemzet piaci forrásokból származó információi szerint jelenleg a francia–belga Louis Delhaize-csoport még meglévő magyarországi érdekeltségei (a Cora az Auchané lett) keltenek izgalmat a hazai kereskedelemben. A lap informátora szerint logikus lépés lenne, ha a CBA kezébe kerülnének ezek az üzletek, hiszen a Match szupermarketek a CBA Prima-, a Profi diszkontok pedig a CBA Cent-fejlesztésekhez kapcsolhatók.

Az áruházlánc bővítéséről folytatott tárgyalások tényét – konkrétumok nélkül – Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója elismerte a lapnak, de hangsúlyozta, hogy más versenytársak is lecsaphatnak a kivonuló láncok hálózatára. Piaci információk szerint ilyen lehetne a Tesco, az áruházlánc sajtóosztálya azonban cáfolta a feltételezést.

Szerdán a CBA elnöke is beszélt arról, hogy a lánc piacvezető pozícióra pályázik. Baldauf László elmondta, hogy tárgyalnak olyan kereskedelmi láncokkal, amelyek kivonulnak Magyarországról, neveket azonban ő sem említett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik