Gazdaság

Elfogytak a forgalmik

Nem tudják forgalomba helyeztetni a gazdára talált járműveket a kereskedők, mert sok helyen elfogyott a "régi" forgalmi engedély, és az "új" csak jövő hétfőtől használható.

Sok okmányirodában elfogyott a Magyar Köztársaság feliratú forgalmi engedély – értesült a Világgazdaság – az új, a Magyarország feliratú forgalmikat viszont eredetileg csak április másodikától lehetett volna kiadni.

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) a KEK KH sajtóiroda a problémát követően arról tájékoztatta a lapot, hogy a héten minden okmányirodába kiszállítják a szükséges készleteket, és március 26-ától – az eredeti tervhez képest egy héttel korábban – megkezdődhet a Magyarország felirattal ellátott forgalmi engedélyek kiadása.

A Magyarország felirattal ellátott forgalmi engedélyek kiadását a KEK KH eredetileg csak április 1-jétől tervezte, a régi készletek kifuttatása és a költségek csökkentése érdekében.

Miután hazánk elnevezése Magyar Köztársaságról Magyarországra változott, a névváltozás következményeként a hivatalos okmányokat is módosítani kell.  A KEK KH feladatkörébe tartozó okmányokat 167 ponton kellett átírni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik