Gazdaság

Becsődölt a magyar gyorsétteremlánc

Váratlanul bezárt Magyarország első gyorsétteremlánca, az egyetlen tagból álló Gusto.

Becsődölt az első magyar gyorsétteremlánc, a Gusto Burger & Cafe – írja az Egy nap a városban blog.

A 2010 decemberében, a budapesti Váci utcában nyílt vendéglátóhely Magyarország első “quality & local” gyorséttermi hálózata volt. Grillen sütött, adalékanyag-mentes húsokkal, friss salátákkal, kézműves süteményekkel, kávéházi reggelikkel, villányi borokkal, csapolt sörökkel várta vendégeit. A Gusto stíluselemei ugyanolyan profik voltak, mint a McDonald’snál. Az árak sem különböztek, a blog szerint még az ízek sem.

A Napi Gazdaság összeállítása szerint a Gusto Burger Magyarország Vendéglátó és Szolgáltató Kft.-t 2009 novemberében jegyezte be a cégbíróság. Tulajdonosa Lukács Pál, majd egy panamai székhelyű cég, a Sibella Trading Inc. volt, majd ismét Lukács Pál érdekeltségébe került – derül ki az Opten cégtárának adataiból. A magyar tulajdonos 2011. december közepén kiszállt a társaságból, az a szintén panamai Eckford Deal Inc. tulajdonába került.

A cég 2010-ben – az étterem megnyitását követő hetekben – 4,8 millió forint nettó árbevételt ért el, az üzemi vesztesége 16,5 millió forint volt. Kötelezettségállománya meghaladta a 76 millió forintot. A Napi Gazdaság információi szerint a cégnek 2011-ben még nem sikerült nullszaldós eredményt elérni. A forgalom szezonálisan ingadozott, nyáron és a decemberi vásár időszakában volt vendégük, míg az elmúlt két hónapban, januárban és februárban jóval gyengébben ment az üzlet.

A cég ellen 2011-ben három közjegyzői végrehajtás is indult, 2012. februárjában pedig adóhatósági végrehajtás – derül ki a cégadatokból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik