Belföld

A fehérvári 67 a tíz legjobb hazai étterem között

A Dining Guide étteremkalauz által meghirdetett versenyen a 67 Étterem & Bistrot is elismerték.

A képen azt látjuk, hogyan készíti a székesfehérvári 67 Étterem & Bistro konyháján Kiss Gergely vezető séf a sült kacsacombot. Az étterem a tíz legjobb közé került a Dining Guide étteremkalauz által meghirdetett Az év étterme 2011 című versenyen. A fotót az MTI csütörtökön tette közzé.

A 2004-ben alapított díj az egyik legrangosabb elismerés a magyar vendéglátóiparban. A Dining Guide étteremkalauz idén hetedik alkalommal hirdette meg Az év étterme című versenyt. A gasztronómiai szakértőkből, újságírókból, diplomatákból, üzletemberekből, valamint szakácsokból álló zsűri a 2011-es év éttermének járó Friedrich Wilhelm Raiffeisen Díjat a budapesti Onyx étteremnek ítélte oda még januárban. A győztes étterem a Michelin-csillag és a 2 Gault Millau sapka mellé gyűjtötte be mostani helyezését. A tízes listán szereplő éttermek közül a zsűri különdíját három kategóriában osztatták ki. A vidék kedvenc étterme a balatonszemesi Kistücsök étterem lett.

Budapest kedvenc étterme a Mák Bisztró, a Közép-Kelet-Európa legjobb éttermének járó díjat pedig a szlovén Pri Lojzetu nyerte el. A top tízes listára 2011-ben a Costes, a Babel Delicate, a Chateau Visz, az Onyx, a Fausto’s, a Nobu, a Bock Bisztró, a Csalogány 26, a Mák és a 67 került fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik