Gazdaság

Áram nélkül maradt a Diósgyőri Ipari Park

Több tízmillió forinttal tartoznak, ezért fogyott el a szolgáltató türelme.

Az Észak-magyarországi Áramszolgáltató ma kapcsolta le a hálózatról az egykori Diósgyőri Gépgyár területén lévő ipari parkot.

Az Elmű-Émász csoport kommunikációs vezetője elmondta: hónapok óta nem, vagy csak alig fizet a tulajdonos, sok tízmillió forint a kintlévőség.


Fotó: MTI / Vajda János

Boross Norbert hozzátette: tárgyaltak és tárgyalnak a tulajdonosokkal, valamint Miskolc polgármesterével is, ám eddig nem jutottak előbbre. Az ipari parkot üzemeltető Digép Ipari Park Kft. ugyanakkor azt mondja, ők nem felelősek a történtekért. Az iparterületen működő vállalkozások mintegy másfél ezer embert foglalkoztatnak.

Az ÉszakOnline hírportál eljutatta az MTI-hez azt a birtokába került levelet, amelyet a DIP-et működtető kft. tulajdonosai és vezetői küldtek az ipari parkban működő vállalkozások vezetőinek. Ebben egyebek mellett az olvasható: “az általunk közvetített és az ÉMÁSZ-tól származó áramszolgáltatási tevékenység bármely nap – a Digép Ipari Park Kft. hibáján kívüli okokból – beszüntetésre kerülhet, így kérjük, hogy erre a lehetőségre is készüljenek fel. Tájékoztatjuk, hogy cégünk a maga részéről mindent megtesz az előbbiek megakadályozása érdekében. Tájékoztatjuk továbbá, hogy 2011. december 31-ét követően a további áramszolgáltatás a jelenlegi feltételek mellett nem lesz fenntartható, és a 2012. évre vonatkozóan egyelőre bizonytalan és nem is garantálható.”

Az Elmű-Émász szóvívője közölte: társaságuk egy elosztóhelyre továbbítja az áramot, innen jut az el a DIP-ben működő vállalkozásokhoz. Azt, hogy az érintett cégek időben törlesztik-e számlájukat, vagy sem, nem tudta megmondani, az áramszolgáltató ugyanis az elosztóhelyre, a “főbérlőnek” számláz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik