Gazdaság

Marad a Diákhitel kamata

A Diákhitel kamatának mértéke 2012. január 1-jétől továbbra is 8 százalékon marad.

Kapcsolódó cikkek

A Diákhitel Központ 10 éves fennállásának legalacsonyabb kamatát tartja fenn a következő félévre is, így a kamat mértéke 2012. január 1. és június 30. között 8 százalék – áll az FN24-nek eljuttatott közleményben. A következetes finanszírozási politikának, valamint a törlesztő ügyfelek fizetési fegyelmének köszönhetően nem emelkedik jövő év elején a kamat. A hitelkonstrukcióban felvehető összegek is változatlanok maradnak.

A központ továbbra is a pénz- és tőkepiacról vonja be a hitelezéshez szükséges forrásait, állami kezességvállalás mellett. A finanszírozáshoz szükséges külső forrásokat rövid lejáratú készenléti hitelek és hosszú lejáratú kölcsönök formájában kereskedelmi bankoktól, magyar és nemzetközi speciális finanszírozó intézményektől, illetve nyilvános kötvénykibocsátásokon keresztül a tőkepiacról szerzi.

A forrásszerzés egyik jelentős eszköze az Európai Beruházási Bankkal létrejött harmadik finanszírozási szerződés is, amely a 2011-2013-as időszakban maximum 38 milliárd forint összegű, hosszú lejáratú forrás kedvező feltételekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik