Gazdaság

Még 4 millióért sem veszik a panellakást

Tovább zuhannak a vidéki panelllakások árai. Azonban így sincs kereslet például az 50 négyzetméteres ingatlanokra, melyeket akár négymillió forintért kínálnak.

Nemcsak Kelet-Magyarországon, hanem a Dunántúlon is több olyan város van, ahol egy kétszobás, 50 négyzetméter körüli, jó állapotú otthont már 4 millió forint alatt kínálnak. A lepusztult házakban lévő, rossz állapotú lakások pedig semennyiért nem kellenek – írja a Napi Gazdaság.

A legnagyobb mértékű árcsökkenést a foglalkoztatási szempontból is nehéz helyzetben lévő kisvárosokban tapasztalták, de többek között Miskolcon, Egerben és Kaposváron is újabb lendületet kapott a “negatív árverseny”. A magas rezsin kívül ebben jelentős szerepe van annak is, hogy a panelok egyre nehezebben adhatók ki, a hőszigetelt házakban ugrásszerűen megnőtt a közös költség (mivel több évig fizetik a lakók a szigetelés árát), és több tulajdonos a végtörlesztés miatt bocsátja piacra lakását.

Kerepesi Gyöngyi, a veszprémi Kerepesi Ingatlan Bt. tulajdonosa úgy véli, már az árakkal sem lehet “operálni”, a vidéki panelpiac padlót fogott.

Sok lakás azért kerül piacra, mert tulajdonosa például a balatoni nyaralójában tölti az egész évet, a kiadással pedig nem vesződik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik