Gazdaság

Milyen lakást kap ötmillió alatt Budapesten?

Amenyiben ötmillió forint alatt vásárolna Budapesten lakást, bőséges a kínálat. Ám kompromisszumot is gyakran kell kötni, a komfortról pedig le kell mondani.

A statisztikák szerint az 5 millió forint alatti budapesti ingatlanok döntő többsége -szám szerint 164 -, a VIII. kerületben található, de akadnak ajánlatok szép számmal a IV., a VII., a X., a XIII., illetve elvétve más fővárosi kerületekből is – derül ki a Pénzcentrum elemzéséből, melyhez az egyik legnagyobb ingatlanportál adatbázisát használták fel.

Érdemes megjegyezni, hogy ezek az ingatlanok a városszövet leginkább olcsónak mondható területein találhatóak, s esetükben leginkább kis alapterületű, többnyire felújítandó lakásokról beszélhetünk, melyek nem egy esetben komfort nélküliek.

Igazi gyöngyszemekkel is találkozhatunk a hirdetéseket böngészve, bár kétségtelen, hogy ezek többnyire az 5 millió forintos értékhatár közelében találhatóak. 20-30 négyzetméteres, igényesen felújított minigarzonok például akadnak bőven a kínálatban.

Nőtt az olcsóbb négyzetméterárú lakások népszerűsége, és a drágább ingatlanok helyett az 5-10 millió közöttieket keresik leginkább a potenciális vásárlók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik