Gazdaság

Nem tisztul a kép evaügyben

A Fidesz-frakció a kormányra vár. Selmeczi Gabriella szerint már csak órák vagy napok kérdése, és minden kiderül.

A Fidesz még várja a kormány számítását azzal kapcsolatban, hogy mekkora adómértéket tart optimálisnak 2012-re az eva esetében – közölte a párt szóvívője. Selmeczi Gabriella szerint ez órákon, napokon belül kiderül, hiszen a képviselőcsoportnak még egyszer meg kell majd tárgyalnia a kérdést.

Emlékeztetett rá, hogy komoly és kemény vita volt az egyszerűsített vállalkozói adó ügyében a frakció és a kabinet között, de végül kompromisszumos megoldás született. Mint arról a Hir24 is beszámolt, hétfőn dőlt el, hogy megmarad az eva 2012-ben, az összeghatára és az adómértéke azonban emelkedni fog. Előbbi 25 millióról várhatóan 30 millió forintra nő, utóbbi pedig 35-40 százalék között lesz.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője kedden azt mondta, a fideszes képviselők jelentős része 35-37 százalékra módosítaná, a kormányzat egy része viszont 40 százalékra. Aztán sietve hozzátette: „a számok beszélnek”, vagyis a költségvetés bevétele a legfontosabb.

A Hir24 kíváncsi arra, mihez kezdenek olvasói az evaparaméterek módosítása után. A címoldalon, a jobb oldali hasábban várjuk szavazatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik