Gazdaság

Nem módosította 2012-es növekedési előrejelzését a kormány

A kormányszóvívő szerint folyamatosan figyelik a gazdasági növekedéssel kapcsolatos európai prognózisokat.

A kormány nem módosította jövő évre vonatkozó növekedési előrejelzését, jelenleg továbbra is 1,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol 2012-re. Ugyanakkor folyamatosan figyeli a gazdasági növekedéssel kapcsolatos európai prognózisokat, és érzékeli a 2012-es növekedéssel kapcsolatos változásokat az Európai Unió (EU) tagállamaiban – mondta Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtökön.

A kormány szerdai ülésén foglalkozott a 2012-es növekedési előrejelzés kérdésével, és folyamatosan figyeli a gazdasági növekedéssel kapcsolatos európai prognózisokat, illetve az európai gazdasági kilátásokat. A szóvivő hozzáfűzte, hogy a kabinet érzékeli a 2012-es növekedéssel kapcsolatos változásokat az EU tagállamaiban, de megvárja, hogy a német kormány hivatalosan módosítja-e 2012-es előrejelzését.

Elmondta, hogy a miniszterelnök felkérte a nemzetgazdasági minisztert, hogy mindezek figyelembevételével egy reálgazdasági növekedési tervet állítson össze, a kormány – ha szükséges – ennek alapján dönt majd a 2012-es növekedési elvárásokról.

Arra vonatkozóan, hogy mikorra készülhet el ez a növekedési terv, Giró-Szász András nem mondott dátumot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik