Gazdaság

A károkozók a kgfb-kampány nagy vesztesei

Valakinek csak ki kell fizetni az idei kgfb-kampány által ígért hatalmas kedvezményeket. A károkozók lehetnek a hatalmas vesztesek, érdemes kivárniuk.

Egyértelműen a korábban kárt okozott autósok lehetnek az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampány vesztesei, ha nem váltanak biztosítót – számol be a Privátbankár.

A szolgáltatók most először határozottan igyekeznek megtartani a hűséges ügyfeleiket is, ha másképp nem, legalább úgy, hogy – a korábbi gyakorlattal ellentétben – nem emelik a díjukat, vagyis nem velük fizettetik meg az új ügyfelekért folytatott harcban elszabadult kedvezmények miatti több százmillió forintos bevételkiesést – állítja, a régi ügyfelekre érvényes úgynevezett indexdíjak összehasonlításának alapján Németh Péter, a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. kommunikációs igazgatója.

Tavaly ezt a hiányzó pénzt a kockázatviselők a mintegy kétmillió úgynevezett inaktív – zömében tájékozatlan nyugdíjasok – ügyfélen hajtották be, akár tízezrekkel is megemelték a díjukat. De az esetükben kedvezménynek számított az is, ha legalább változatlanul hagyták a tarifát.

Idén azonban határozottan érződik a törekvés a régiek megbecsülésére is, ezért elképzelhető, hogy ebben a kampányban már nem az állandóan átszerződők lesznek a nagy nyertesek – véli Németh.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik