Gazdaság

Óriási forintbukta a svájci listán

Az utolsó helyen áll a nemzeti fizetőeszköz a feltörekvő piaci devizák rangsorában. A Credit Suisse elemzői azt mondják, akinek forintja van, mielőbb szabaduljon meg tőle.

A forint bizonyult az októberi hónap legnagyobb vesztesének a Credit Suisse elemzői által havi rendszerességgel készített felmérésben, az utolsó helyre esett vissza a 17 feltörekvő piaci deviza rangsorában. MIndez a friss költségvetési fejleményekkel függ össze, vagyis a rosszabb növekedési kilátások, az ipari termelés és a várható költségvetési egyenleg romlása rántotta a mélybe fizetőeszközünket.

A rangsort továbbra is az orosz rubel vezeti. A lengyel zloty a korábbi negyedik helyről a másodikra kapaszkodott fel, míg a brazil reál a képzeletbeli dobogó harmadik fokára ugrott. Ennek alapján a Credit Suisse azt ajánlja ügyfeleinek, hogy a három legmagasabb pontszámú devizát vegye a három legalacsonyabb pontszámú devizával szemben, azaz az október végi értékelés alapján a magyar forintot, a dél-afrikai randot és a mexikói pesót eladásra javasolja az orosz rubel, a lengyel zloty és a brazil reál ellenében – olvasható a portfolio.hu összeállításában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik