Gazdaság

Virágárusokra csapott le az adóhatóság

Az egyik kereskedőtől 11 millió forintnyi árut foglaltak le, de többszázezer forintos számla nélküli eladásra is fény derült.

Két nap alatt 200 vizsgálatot végeztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a nagybani virágpiacokon, elsősorban az áruk eredetét, illetve a nyugta- és számlaadási kötelezettséget vizsgálták.

A budapesti nagybani virágpiacra vágott- és cserepes virágot szállító kamionokat a bevetési járőrök megállították. Így derült ki, hogy több kamion – az okmányok alapján – külföldre vitte az árut, valójában a nagybani piacra igyekezett. A piacról kilépni készülő kamionok pedig – az ellenőröket látva – visszafordultak, hogy pótolják az adminisztrációs hiányosságokat.

A kereskedők ellenőrzésekor találtak több százezer forintos, számla nélküli eladást is. A NAV olyan adatokat is gyűjtött ebben a körben, amely további ellenőrzésnek lett az alapja.

A végrehajtók az adóval tartozó vállalkozóknál helyszíni végrehajtást végeztek. Volt példa arra, hogy 11 millió forint értékű virágot is lefoglaltak, amit azonnal el is árvereztek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik