Gazdaság

Több mint 16 milliárdba kerül az Országgyűlés jövőre

Az Országgyűlés Számvevőszéki és Költségvetési Bizottsága támogatta a parlament hivatalának jövő évi költségvetési tervszámait.

A költségvetési bizottság által támogatott tervezet szerint az Országgyűlés Hivatalának jövő évi tervezett kiadási főösszege 16,711 milliárd forint lenne, míg a 2012-es tervezett saját bevételek 460 millió forintot tennének ki.

Ez évre a hivatal kiadási főösszegét 16,599 milliárd forintban állapították meg, a bevételeket szintén 460 millió forintra tervezték.

Az Országgyűlés Hivatala jövő évi költségvetésének tervszámai közül a személyi kiadásokra 9,22 milliárd forintot szánnak – változatlan, 38 650 forintos köztisztviselői illetményalappal számolva -, emellett a dologi kiadásoknál 2012-re 3,77 milliárd forintot irányoztak elő, a munkáltatókat terhelő járulékokra 2,32 milliárd forintot irányoztak elő, a felhalmozási kiadások pedig 1,35 milliárd forintot tennének ki.

Képviselői kérdésekre válaszolva Bakos Emil, az Országgyűlés Hivatala gazdasági főigazgatója elmondta: a tavalyi költségvetéséből 5 milliárd forint volt a pénzmaradvány, ebből közel 3 milliárd forintot nem használtak fel. Elmondta: 604 millió forintba került az Országház díszkivilágítása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik