Gazdaság

Egyelőre nincs tolongás a bankokban az árfolyamgát miatt

Több pénzintézet meghosszabbította nyitva tartását, hogy az otthonvédelmi programról mielőbb informálhassa az érdeklődőket.

Egyelőre nem rohamozták meg a bankokat a devizahiteles ügyfelek, hogy jelentkezzenek az otthonvédelmi programba, annak ellenére, hogy számos banknál már pénteken is meghosszabbított nyitva tartással várták az ügyfeleket.

Az OTP-nél néhány tucattal nőtt a tájékoztatást igénylők száma a megelőző napokhoz képest.

A Raiffeisen Bank a zökkenőmentes kiszolgálás érdekében augusztus 15-e és 18-a között (hétfőtől csütörtökig) 25 nagy forgalmú fiókjában meghosszabbított nyitva tartással várja ügyfeleit.

Az MKB Bank a kiszolgálás zavartalansága érdekében augusztus 13-án, szombaton is kinyitja legnagyobb kirendeltségeit, hogy az otthonvédelmi programmal összefüggő fizetéskönnyítő konstrukciókról a lehető leggyorsabban informálhassa ügyfeleit.

A Budapest Banktól az MTI azt a tájékoztatást kapta, hogy a néhány hete végzett felmérésük alapján az ügyfeleik 10 százaléka jelezte érdeklődését a program iránt, de az elmúlt napokban kialakult helyzet hatására ez a szám változhat. Pénteken ők is meghosszabbított nyitva tartással fogadják ügyfeleiket.

A hitelintézeteknél arra számítanak, hogy a devizahiteles ügyfelek mintegy 10-20 százaléka igényli majd ezt a lehetőséget, bár az elmúlt napok árfolyammozgása növelheti az érdeklődők arányát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik