Gazdaság

Több mint ezer mikrovállalkozás igényelt támogatást

A cégek összesen 7 milliárd forintra pályázhattak;egyenként legfeljebb 35 millió forintot nyerhetnek el ebből a keretből.

Több mint 1000 mikrovállalkozás igényelt támogatást július 15-ig az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programból (ÚMVP) mikrovállalkozás fejlesztésére a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH) – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteken az MTI-vel.

Az MVH-hoz összesen 1163 támogatási kérelem érkezett. A pályázók összesen több mint 24 milliárd forintot igényeltek. A mikrovállalkozások összesen 7 milliárd forintra pályázhattak.

A keretből az 5000-nél kisebb lakosságszámú és a legfeljebb a négyzetkilométerenként 100 fő népsűrűségű településeken működő vagy induló vállalkozások kérhettek támogatást, cégenként legfeljebb 35 millió forintot.

A legtöbb pályázatot az MVH Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kirendeltsége kapta. Ide összesen 248 pályázat érkezett, míg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kirendeltséghez 233 kérelmet küldtek a gazdálkodók.

Az ország északkeleti területeiről csaknem annyian igényeltek támogatást, mint a többi régióból összesen. A legkevesebb kérelmet, 109-et a Veszprém megyei MVH-kirendeltség kapta.

A beérkezett kérelmekről legkésőbb december 20-ig döntenek – közölte a minisztérium.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik