Gazdaság

Magyar-szerb gazdasági partnerségi központ alakul

A központ állandó tanácsadási és rendszeres képzési tevékenységgel áll majd a gazdálkodó szervezetek rendelkezésére.

A határ menti térségben működő magyarországi és szerbiai vállalkozások gazdasági együttműködését segítő programot indított a Szabadkai Szabadegyetem, a Dél-alföldi Régióért Nonprofit Közhasznú Kft. és a Szeged Pólus Kft. – tájékoztatták a résztvevők az MTI-t.

A mintegy 156 ezer eurós összköltségvetésű program részeként Szabadkán partnerségi központot alakítanak ki, ahol az érintett magyar és szerb térségek – Csongrád, Bács-Kiskun megye, illetve Észak-, Dél-, Nyugat-Bácska, Észak- és Közép-Bánát – kis- és középvállalkozói számára olyan szakmai képzéseket nyújtanak, amelyek hozzájárulnak a vállalkozók közötti együttműködés és a közös fejlesztések intenzív növekedéséhez.

A partnerségi központ állandó tanácsadási és rendszeres képzési tevékenységgel áll majd a gazdálkodó szervezetek rendelkezésére, és az alapvető vállalkozásfejlesztési szolgáltatások mellett a klaszterek működésével, közös projektek generálásával kapcsolatos magyarországi tapasztalatok átadásával is segíti az érdeklődőket.

A 85 százalékban uniós támogatásból megvalósuló projekt részeként egy portált is kialakítanak, a honlap egyik legfontosabb szolgáltatása a partnerkereső modul lesz, amely elősegíti a határ menti vállalkozások, klaszterek kapcsolatának erősítését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik