Gazdaság

Még tárgyalnak a bankok a kormánnyal

Cáfolják hogy már megszületett volna a megállapodás a bankok és a kormány között a nehéz helyzetbe került lakáshitelesek megsegítéséről.

Az OTP Jelzálogbank elnök-vezérigazgatója, a Magyar Bankszövetség alelnöke egy szerdai sajtótájékoztatón cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint megszületett a megállapodás a kormány és a bankok között.

“Még vannak tisztázandó részletek, a tárgyalások folynak” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy a bankadó kifuttatása, 2012 utáni sorsa része lesz-e a megállapodásnak, továbbá – mint a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek elmondta – tartalmazza-e azt, hogy a bankoknak részt kell venniük az önkormányzati adósság rendezésében, azt válaszolta: érdeklődéssel olvasta mind a két hírt, egyikről sincs közelebbi információja, nem volt része egyik sem az eddigi megbeszéléseknek. Kizárólag a nehéz helyzetbe került lakossági lakáshitel adósok helyzetének megoldására próbálnak egységes keretet találni – tette hozzá.

Hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy mielőbb megszülessen a megállapodás, mert legalább két hónap szükséges ahhoz, hogy a szektor ügyfélszintig lemenő ajánlattal tudja megkeresni a nehéz helyzetbe került adósokat.

Az MTI információi szerint a bankok és a kormány képviselői legközelebb hétfőn találkoznak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik