Gazdaság

Nem bővítik a balatoni hajóflottát

Idén 323 millió forintot ruház be a Balatoni Hajózási Zrt., flottája azonban valószínűleg nem bővül.

A tavalyi katasztrofális időjárás okozta forgalomesés után reménykedve kezdte a hét végén 165. szezonját a Balatoni Hajózási Zrt. (BH). A szörnyű időjárás miatt tavaly hét nap teljes üzemszünet volt a személyhajózásban, vagyis nem közlekedtek sem a menetrend szerinti, sem a sétahajók, négy napra pedig részleges szünetet kellett elrendelni – írja a Világgazdaság.

A szélsőséges időjárás komoly károkat okozott a cég által üzemeltetett vitorláskikötőkben is, leginkább Szemesen, ahol a két éve befejeződött, 285 millió forintos bővítés révén a korábbi 170 helyett 330 hajó fér el, s a vitorlásklubház és -szerviz építése mellett a kikötő környezete is megújult. A vihar miatt a társaság több hullámtörő mólója is beszakadt; beáztak a kikötőépületek és a cég siófoki szállodájának, a Mólónak szinte mindegyik szobája. A kár megközelítette a tízmillió forintot.

A társaság – a lehetőségek szerint – folytatja hajóinak felújítását. A flotta bővítéséről egyelőre valószínűleg nem lehet szó, viszont az elavult vízibuszok lecserélése sürgető.

AJÁNLOTT LINK:

Nincs pénz a balatoni flotta bővítésére (VG.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik