Gazdaság

Bagóért árulják a balatoni nyaralókat

Egyre több az eladó ház, ám a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is kevés a vevő.

Továbbra is mélyponton vannak a balatoni ingatlanárak. Az elmúlt hetekben indult be a tó környezetében az ingatlanpiac – írja a Pénzcentrum. Egyre több az eladó nyaraló, ám a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is kevés a vevő. Mivel a kínálat meghaladja a keresletet, az ingatlantulajdonosok alkuképesebbek, mint az elmúlt években.

Tavaly nyár végén a Portfolio.hu a régió ingatlanjainak 20-30 százalékos eséséről számolt be. Akkor volt olyan part menti családi ház a piacon melynek ára fél év leforgása alatt 10,5 millió forintról először 9, majd 8,5 millióra zuhant, míg végül a tulajdonosok már akár 7,9 millióért is eladták volna. Egy másik esetben a vízparttól 8 kilométerre található településen az eredeti 9 milliós árból kényszerült drasztikus engedményekre az eladó, mivel sem 7,6, sem 6,5 millióért nem kelt el az ingatlanja. Végül 5,5 millióért próbált megválni nyaralójától.

Beindulóban a balatoni ingatlanpiac, egyre több az érdeklődő – tudtta meg a Pénzcentrum a balatonfüredi Otthon Centrum irodavezetőjétől. Benna Zsolt elmondta, hogy bár mozgás már tapasztalható, az árak továbbra is stagnálnak. E mellett továbbra is jelentős túlkínálat jellemzi a piacot, még annak ellenére is, hogy akadnak bőven tulajdonosok, akik kivárásra játszanak – osztotta meg velünk tapasztalatait az irodavezető.

AJÁNLOTT LINK:

Fillérekért vehetsz nyaralót a Balatonnál (Pénzcentrum)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik