Gazdaság

Demján egy fillért sem adna a bankoknak

A vállalkozó azt mondta, a kereskedelmet sem részesítené uniós támogatásban.

Amíg az állam költségei ilyen nagyok, addig a hazai kis- és középvállalkozások nincsenek biztonságban – mondta Demján Sándor a Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke. Az üzletember azon a sajtótájékoztatón beszélt, amelyen bejelentették, hogy az UniCredit Bank is csatlakozik a Széchenyi Kártya Programhoz.

Egyetlen fillér állami és uniós támogatást sem adnék a kereskedelemnek, a bankoknak és a marketingeseknek – fogalmazott igen élesen Demján Sándor. Szerinte a valóban termelő vállalkozások, valamint az őket kiszolgáló logisztikai cégek valamint az idegenforgalom kaphatna csak támogatást.

Patai Mihály, az UnicreditBank elnök-vezérigazgatója elismerte, hogy igaza volt Demján Sándornak 12 évvel ezelőtt, amikor a kis- és középvállalkozások megsegítése mellett érvelt. Akkor még abban hittem, hogy a multinacionális cégek fellendíthetik a magyar gazdaságot – emlékezett Patai, akinek a véleménye mára megváltozott. Bankja ezért is csatlakozott a programhoz.

A tájékoztatón kiemelték, hogy minden percben egymillió forint jut el a Széchenyi Kártyán keresztül a vállalkozásokhoz. Az UniCredit pedig abban különleges, hogy kisvállalati devizaszámla-csomagot kínál. Ez a bank nemzetközi hálózatát kihasználva olcsóbbá és gyorsabbá teszi az euróalapú átutalásokat és elszámolásokat.

A tervek szerint az idén 1000 Széchenyi Kártyát állítanak ki az UniCredit Bankon keresztül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik