Gazdaság

Mégis lesz Széchenyi Pihenőkártya

Az új cafeteriaelemmel a munkáltató évi 300 ezer forintnyi keretösszeget adhat kedvezményes adózással a munkavállalóknak.

Elfogadta a kormány szerdai ülésén a Széchenyi Pihenőkártya kibocsátásáról és felhasználásáról szóló előterjesztést – közölte a kormányszóvivő sajtótájékoztatón. Nagy Anna elmondta: a személyijövedelemadó-rendszer év eleji módosításakor bővült a cafeteriaelemek köre a Széchenyi Pihenőkártyával, amely kedvezményes adózású, béren kívüli juttatás. A munkáltató a munkavállalóknak évi 300 ezer forintnyi keretösszeget adhat kedvezményes adózással, vagyis amely után 16 százalékos személyi jövedelemadót kell megfizetni, más közterhet nem.

A szóvivő tájékoztatása szerint a pihenőkártya használható például belföldi pihenésre, egészségvédelemre és -megőrzésre.

Nagy Anna közölte azt is, hogy a kabinet szerdai ülésén meghallgatta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter jelentését arról, hogyan haladnak a tárgyalások a kormány és a bankszektor között hat területet illetően. Ezek között van a devizahitelesek problémájának megoldása, a bankok állampapír-kereslete, a kis- és középvállalkozások finanszírozása, az otthonteremtési program, az euróalapú hitelezés helyreállítása és az életpálya-előtakarékosság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik